Icons / Ikonok about the painters Info / Hirek Contact / Elérhetőség Order form / Rendelés

According to the definition given by Saint John Damaschin, "An icon is thus the resemblance, model and representation that presents by itself the one who is shown in the icon." Saints are fighters on the battlefield of spiritual life...

They have inherited the Kingdom of God which had been prepared for them since world Creation. An icon should represent an invitation to a travel to Heaven, as a guide invites us to travel to a wonderful land.

Jesus Christ, Son of God, have mercy on me, the sinner!

www.comandaicoane.ro
ORTHODOX ICONS
Folow this links:
www.bibliaortodoxa.ro
www.cartiortodoxe.ro
www.calendar-ortodox.ro
www.arsenieboca.ro
www.miriamturism.ro - ortodox pilgrimage

* AZ ÖN ÁLTAL MEGHATÁROZOTT BÁRMILYEN MÉRETBEN IS FESTÜNK IKONOKAT.

* KÜLFÖLDRE AZ IKONOKAT POSTAI CSOMAGBAN (ROMÁN POSTA+ MAGYAR POSTA) VAGY GYORSFUTÁRRAL, ATLASSIB POSTAVAL (VAGY MÁSKÉNT) KÜLDJÜK EL. A FIZETÉS POSTAI UTÁNVÉTTEL TÖRTÉNIK .

* BÁRMILYEN MODELLT MEGFESTÜNK RENDELÉSRE . VÁLASZTHATNAK KÍNÁLATUNKBÓL VAGY SAJÁT MINTA ALAPJÁN .
(Küldje el postán, es e-mailen )

* AZ ÜNNEPI IKONOK VAGY KOMPLEXEBB MODELLEK ESETÉBEN AZ ÁRAT A MÉRET ÉS A MEGFESTETT KOMPOZÍCIÓ FÜGGVÉNYÉBEN KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL HATÁROZZUK MEG.
( INFORMÁCIÓK TELEFONON )
* NAGY ÖSSZEGEK ESETÉBEN LEHETŐSÉG VAN RÉSZLETFIZETÉSRE IS .

* FIGYELEM! A POSTAKÖLTSÉGET A MEGRENDELŐ FIZETI. (A TARIFÁK NEM MAGASAK. ÉRTÉKÜKET A ROMÁN POSTA ILLETVE A TÖBBI FUTÁRCÉG ÁLLAPÍTJA MEG A TÁVOLSÁG ÉS A SÚLY FÜGGVÉNYÉBEN ) .

* A CSOMAGOLÁSI KÖLTSÉGEKET MI ÁLLJUK .

* A KÉSZPÉNZ ÁTVÉTELÉRŐL NYUGTÁT ÉS SZÁMLÁT ÁLLÍTUNK KI A CÉG/ EGYHÁZKÖZSÉG ÉS FIZIKAI SZEMÉLYEK SZÁMÁRA .

A MEGRENDELÉST E-MAIL-BEN VAGY TELEFONON KERESZTUL LEHET MEGTENNI MAGYAR NYELVEN .

Küldje el az Ön megrendelését és teljes lakcímét ( vezetéknév, keresztnév, utca, házszám, emelet, bejárat, helység, irányítószám, a postahivatal számát amelyhez tartozik, megye, ország valamint a mobil és fix telefonszámait ) .

A lehető legrövidebb időn belül megkapja a Visszaigazolást a MEGRENDELÉSRŐL .

Sürgösségi esetekben, illetve részletesebb információért hívja a következő telefonszámot : 004 - 0267.341773 vagy 004 - 0744.148197 illetve írjon e-mail címünkre:

matei_schinteie@yahoo.com

Abban az esetben ha nem kapja meg tőlünk tíz napon belül megrendelésére a visszaigazolást, kérjük, hogy feltétlenül vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon. Legyen kitartó, ne adja fel.

Köszönjük !

Ha több ikonmodellt kíván megtekinteni, kérem kattintson ezen a honlapon a ROMANA gombra : - www.comandaicoane.ro , a ROMANA - román nyelv - ... vagy a ( https://www.comandaicoane.ro/index-colrom.html ) gombra .
www.comandaicoane.ro
ORTODOX IKONOK
A aparut PROKATEKÉSZISZEzen könyvecske az ortodoxia lelkiségébe nyújt bevezetőt, romániai magyarok számára. Bár egy többségében ortodoxok által lakott országban élünk, lehetséges hogy magyar testvéreinknek kevés ismeretük van az ortodoxiáról és az egyházi életről. Megpróbáltuk nagy vonalakban megmagyarázni néhány alapvető dolgot, fogalmat az érdeklődőknek. Találhatók a könyvben gondolatok a hiteles keresztény életről, a Szent Liturgiáról, a templom felépítéséről és annak szimbolikájáról. Olvashatunk még egy-egy fejezetet a böjtök és ünnepek rendjéről, a gyónásról és a lelkiatya személyéről valamint a templomi szertartásokról. Jó utazást kívánunk az Ortodoxia világába!

Ez a könyv kitűnő ajándék lehet azon magyar nemzetiségű rokonai vagy ismerősei számára, akik szeretnék közelebbről megismerni az orthodox hitet. Az ajándékozó is elveszi jutalmát..!

Cei ce doresc să achiziţioneze acestă carte, pot suna direct la Părintele Rafail la numărul de telefon:

Rafail atya elérhetőségei: tel.: 0757788288 e-mail: metania@vipmail.huPărintele Rafail LUKACS în altarul bisericii sale din Păsăreni-Jud. Mureş.


Ortodox Parókia, BACKAMADARAS ( PĂSĂRENI ) falu temploma - MAROS megye ( Judeţul Mureş ).

MAGYAR ORTODOX MISSZIOŐszentsége Andrei , Gyulafehérvári érsek atya áldásával a Maros megyében lévő Backamadaras (Păsăreni) község orthodox templomában , Lukács Rafail atya szolgálati helyén magyar nyelven is végeznek orthodox istentiszteleteket , melyekre mindenkit szeretettel hívunk és várunk . Az egyházközség címe : Parohia Ortodoxă Păsăreni-Ortodox Parókia, Backamadaras Comuna Păsăreni, nr.207, cod: 474455, jud. Mureş

Rafail atya elérhetőségei: tel.: 0757788288
e-mail: metania@vipmail.hu

Ezen a linken egy cikket olvashatnak, ami az egyházközség életével foglalkozik :

www.jurnalul.ro
Hirek : RAFAIL LUKÁCS Atya


HIREK - AUDIO - VIDEO


--------------------------------------------

Képek Rafail atya szenteléséről .December 6.-án , Szent Miklós ünnepén az oláhzsákodi ( Jacul Românesc ) monostor templomünnepén a Szent Liturgián Andrei Andreicuţ gyulafehérvári érsek pappá szenteli Lukács Róbert Rafailt, aki Magyarországról érkezett , hogy a romániai magyarok között az ortodoxiát hirdesse papi müködésével .

Florescu Csilla Gyöngyvér

Képek Rafail atya szenteléséről .

--------------------------------------------

ADOMÁNYGYŰJTÉSAz Úr kegyelméből és az adakozó hívek szívében munkált jóakarattal sikerült immár két magyar nyelvű könyvet kiadni a szentéletű Boca Arsenie atya csodálatos és léleképítő tanításaival .

Feladatunknak érezzük, hogy Arsenie atya fő és a tőle származó egyetlen írásos művét, a Cararea Imparatiei (A Mennyország ösvénye) című könyvet is megjelentessük magyarul .

Egy ilyen óriási jelentőségű munka nagy erőfeszítésekkel jár, de Isten kegyelméből a fordítás már elkészült, és a lektorálás is folyamatban van .

A kiadás ára 30.000 új lej (300 millió régi lej), és a fedezése adományokból kivitelezhető .

Ebből ezidáig 15.450 lej gyűlt össze .

Felkérjük látogatóinkat, hogy lehetőségeik szerint járuljanak hozzá e nagy feladat megvalósításához. Adományaikat az erre a célra nyitott számlára küldhetik :

CEC Bank S.A. Sucursala Resita, Agentia Caransebes IBAN: RO45CECECS02M7RON0278835 Számlatulajdonos: Florescu Csilla Gyöngyvér ( a fordító ) .

Az összeg alakulásáról folyamatosan értesítjük az adakozókat, látogatókat.

Florescu Csilla Gyöngyvér

-----------------------------------------

Magyar ortodox fordítások

Florescu Csilla Gyöngyvér ortodox fordító, fáradozása révén, a Romániában és külföldön élő magyar keresztények szívébe hozta a nagy román lelkiatya , a gondolatokat megvilágosító és csodatevő ARSENIE BOCA atya tanításait. A magyarra fordított könyvek: A HÁZASSÁG FELEMELÉSE A SZENTSÉG MAGASLATÁRA - Lelki útmutató - ( Ridicarea căsătoriei la înălţimea de Taină - îndrumător duhovnicesc -) és a LELKI GYÖNGYSZEMEK ( Mărgăritare duhovniceşti ) . E két könyv ideális ajándék Önök számára , akik magyarul beszélnek és olvasnak , valamint a magyar születésü barátaik és rokonaik számára. Romániában elindult a MAGYAR ORTODOX MISSZIÓ , amelyben Önök is részt vehetnek , és amely keretében magyar nyelvü istentiszteletekre és ortodox témáju előadásokra kerül sor. Mindazok , akik bővebb részleteket szeretnének a MAGYAR ORTODOX MISSZIÓROL , valamint e könyvekhez szeretnének hozzájutni, a következő telefonszámokon és e-mailben fordulhatnak Lukács R. Rafail atyához: mobiltelefon : 0757788288, e-mail : robert_rafail@yahoo.com valamint

Florescu Csilla Gyöngyvér asszonyhoz : mobiltelefon :
0742 025995 ; 0768 557884 vezetékes telefon: 0255 514993 e-mail:
florescu_csilla41@yahoo.com

Az Úr áldja meg Önöket !------------------------------------------------------------

DIANÁNAK SZÜKSÉGE VAN RÁTOK .„ Reggel van... a nap könnyedén megérinti arcodat, de nem tudsz kimenni , hogy rámosolyogj , a madárkák az ablakod alatt énekelnek , de nem beszélhetsz velük , új napot kezdtél, mégis az az érzésed, hogy ugyanazt a rémálmot éled át...” Ezek Borboly Dianának a szavai . Ő egy 20 éves kovásznai lány , és nemrég még az Orvosi Egyetem diákja volt . Sajnos , Crohn-betegségben szenved , és az egyetlen esélyt a gyógyulásra az őssejt-átültetés jelenti , amelyet Izráelben végeznének el . Az átültetés azonban óriási költségekkel jár, kb. 100 000 euróba kerül , azonban Dianának és családjának lehetetlen ezt a nagy összeget kifizetni . Ezért 2 bankszámlát nyitott a saját nevére , és nagyon hálás lenne bármilyen kis reménysugárért :

BORBOLY DIANA
RON: RO 45 RNCB 00 81 00 96 86 13 00 01
EURO: RO 92 RNCB 02 93 00 96 86 13 00 01

Sucursala COVASNA a B.C.R. Banca Comerciala Romana .

Vagy elérhető a 0740. 810.280 telefonszámon.

--------------------------------------------

www.comandaicoane.ro
ORTODOX IKONOK


Magyar ortodox linkek :

www.magyarorthodoxia.org
A MAGYAR ORTODOX Egyházmegye Honlapja

www.hodigitria.wordpress.com
ZEMPLÉNI ORTODOX EGYHÁZKÖZSÉG

Copyright © 2010 Comandaicoane.ro ! & www.magyarortodoxia.ro . All rights reserved . Toate drepturile rezervate .
ICONS PAITED ON ORDER

WE PAINT ICONOSTASIS, CHURCHES, MONASTERIES, SKETES, FEAST ICONS, ICONS OF ALL SAINTS IN THE SYNAXIS, CROSSES WHICH ARE PLACED IN THE ALTAR, ALTAR CURTAINS, EPITAPHS, BANNERS USED FOR PROCESSIONS, WAYSIDE CROSSES, TRIPTYCHES, ETC.

WE ALSO PAINT ICONS OF ANY SIZE, WHICH IS SUGGESTED BY YOU .

IF YOU WANT TO SEE MANY ICONS , PLEASE ENTER INTO TO THE ROMANIAN PAGE IN THIS WEBSITE:
www.comandaicoane.ro
ORTHODOX ICONS

Cu Părintele Rafail LUKÁCS-Traducător şi Preot Iconom în Parohia Păsăreni-Jud. Mureş
Cu Părintele Rafail LUKÁCS Traducător şi Preot Iconom în Parohia Păsăreni-Jud. Mureş.
Cu CSILLA G. FLORESCU - Traducătoarea cărţiolr Părintelui Arsenie Boca.
Cu CSILLA G. FLORESCU - Traducătoarea cărţilor Părintelui Arsenie Boca.
fotografie comerciala, webdesign, tiparituri